Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Paris

Chokladbloggen hade nyligen lyckan att tillbringa några dagar i den fantastiska världsstaden Paris! Idag är det dags att berätta mer om våra chokladupplevelser därifrån.

För att gå rakt på sak: Fransmännen kan definitivt det med choklad, men är starkare inom somliga områden än andra.

Att köpa choklad i matbutiken är precis likadant som i Sverige, om inte dyrare. Jag upplevde det som dyrt och det var ungefär samma märken som finns i Sverige. Chokladpraliner finns det gott om att köpa och det är svindyrt. Jag snackar 50 spänn för en pralin. Men man kan köpa praliner för 50 kr styck i Sverige också. Paris är alltså varken billigare eller bättre på chokladpraliner.

Det som fransmännen gör absolut bäst med choklad är efterrätter och fika. Min erfarenhet är att när du väljer efterrätt, välj något med choklad för då kan det inte gå fel. Väljer du något annat kan du råka få kall omelett eller enbart grädde i en skål. Men både när det gäller efterrätter och fika så är chokladen inte i så stor majoritet som man skulle önska, det finns kanske 2 alternativ som innehåller choklad. De kör alltså på kvalitet, inte kvantitet.

Låt oss titta närmare på några chokladrelaterade saker en skulle kunna ta sig för om en åker till Paris:

LaFayette Gourmet

Om man vill titta på choklad (vilket jag personligen inte förstår varför man skulle vilja göra), är LaFayettes gourmetavdelning ett hett tips. Rätt dyrt dock.

Lafayette Gourmet Lafayette Gourmet2 Lafayette Gourmet3 Lafayette Gourmet4

Hägen-Dazs glassbar

Gillar du chokladglass kan jag rekommendera att ta dig till en Hägen-Dazs glassbar (finns lite varstans) och äta en Double Chocolate Brownie Explosion. Det var utan like den godaste glass jag någonsin ätit. (Bring Hägen-Dazs glassbar to Sweden!)

Les Anges, Salon de The

Les Anges, Salon de The ligger i närheten av Rue Tiquetonne i 2e arrondissementet. Här åt jag en helt gudomlig chokladtårta. Jag har aldrig ätit något som smakade mer perfekt choklad.

Tesalong

Macarons

Avslutningsvis kan jag nämna att många Parisiska konditorier och fik har ett bakverk de kallar macarons. En macaron i choklad är mycket god; konsistensen är svår att beskriva för den liknar ingenting annat. Smaken är dock… choklad. Bra alternativ om man vill fika då det ofta annars bara finns typ… croissanter. Vilket iofs är gott, särskilt de som innehåller choklad, men ändå.

Kommentera gärna med frågor eller era egna chokladaga Paris-tips!

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *