Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chokladutbildning på distans med Ecole Chocolat

Ecole Chocolat är en skola i Vancouver som erbjuder distansutbildningar i choklad. Utbildningarna är på deltid och kräver enligt sajten 6-8 timmar i veckan för den ”normala” studenten.

Program och kurser

The Professional Chocolatier Program kostar $595 USD och sträcker sig över 3 månader med start varje januari, april och september. Du får lära dig allt från chokladens historia, odling, förädling, smakpsykologi, produktion, hur du gör alla möjliga sorters praliner samt lite om marknadsföring och -implementation.

The Chocolate Making from the Bean for Chocolatiers Program, kostar $395 USD och håller på i 2 månader. Här studerar du chokladindustrin och allt om kakaobönan och dess förädling.

Quality Assurance Program kostar $295 USD och är 2 månader lång. Här behandlas kvalitetsförsäkring vid chokladtillverkning, matkemi, receptutveckling, matsäkerhet och säkert mycket mer.

Ecole Chocolat har även något som kallas för Master Chocolate Programs. Det är en slags ”läger” som hålls på olika platser i världen. Under det närmsta året kommer de finnas i Vancouver, Belgien, Frankrike, Costa Rica och Toscana!

Intresserad?

Jag tycker det här låter som ett jättebra sätt att ta sitt chokladintresse en nivå till utan att behöva ge upp sin vanliga vardagliga sysselsättning! Kanske känna på om choklad är något man faktiskt skulle vilja ägna sig åt på heltid? Om inte annat så får man ju bara lära sig massor med spännande saker 🙂

Intresserad? Mer information hittar du på Ecole Chocolats hemsida.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *