Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Kontrollfreaks och perfektionister tar över chokladvärlden

Här kommer en trendrapport från USA! Den senaste och allra hetaste trenden bland chokladproducenter är just nu strävan efter total kontroll över hela produktionskedjan. Man vill kontrollera varje steg från böna till färdig chokladkaka. Chokladproducenterna bygger sina egna fabriker i äkta Willy Wonka-stil i sin strävan att finna den perfekta chokladen.

Dessa chokladproducenter intresserar sig för saker som: kakaobönans genom, mikroskopiska skillnader i förfiningsmaskineriet, och stabilitetsskillnader mellan olika typer av kristallstrukturer i choklad. De experimenterar med olika långa rostningar av kakaobönan, olika typer av torkningar, och mycket annat. Praktiskt taget varje steg i chokladproduktionsprocessen utreds ner till minsta detalj. Det är nästan så att man skulle vilja kalla chokladfabrikerna för chokladlaboratorier.

Följande citat är från Colin Gasko, ägare av Rogue Chocolatier;

”I don’t think that anybody in the world making chocolate right now is making the best chocolate that can be.
There’s such tremendous potential.”

Något som bådar gott för oss chokladentusiaster! The best is yet to come, som man säger 🙂

Källa: LA Times

« »

2 kommentarer till “Kontrollfreaks och perfektionister tar över chokladvärlden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *