Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Kaksnittar med kola och choklad



Även detta recept är ursprungligen hämtat ur Aftonbladet Mat & Vin 7-8 oktober 2008, men ganska så modifierat.

100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk honung
1 msk farinsocker
2 dl vetemjöl
2,5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, socker och honung till en porös smet.
3. Rör i mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Häll även i de två matskedarna mjölk för att slippa att det dammar när du vispar! Vispa till en deg.
4. Dela degen i två lika stora delar. Rulla varje del till en lång korv, lika lång som plåten. Lägg rullarna på plåten och platta ut längderna lite.
5. Baka mitt i ugnen i 15-20 minuter.
6. Låt längderna svalna lite innan du skär dem i sneda bitar.

Omdöme: Kakorna ser inte mycket ut för världen, flera i testpanelen höjde lite skeptiskt på ögonen. Men när man väl smakat… då var man fast! Hela burken rök på tio minuter (jag överdriver inte), det här var grymt gott och ganska farligt då det inte var särskilt mättande, man kan verkligen äta hur mycket som helst!
Svårighetsgrad:
Lätt
Tid: 5-10 minuter till smeten, 15-20 minuter i ugnen = 20-30 minuter
Smak: ♣♣♣♣

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *