Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Den trendiga chokladen

På sistone har åtminstone jag upplevt att fler och fler intresserar sig för choklad; ta bara gensvaret på Chokladfestivalen på Nordiska Muséet härom veckan, vilken enorm publikdragning! Var och varannan dag när man öppnar morgon-/gratis-/kvällstidningen presenterar de nya rön om hur hälsosamt det är med choklad, och i princip alla matmagasin har någon form av chokladspecial i dessa dagar.

Lokaltidningen Mitt i Östermalm skriver i sitt senaste nummer att "Choklad är godis på modet". De har besökt chokladtillverkarna Ejes på Erik Dahlbergsgatan på Östermalm i Stockholm som har fått fyrdubbla personalstyrkan för att möta den växande efterfrågan.

Det rapporteras även om en förändring av kundkretsen, från äldre damer till yngre som strävar efter att byta ut godiset mot något hälsosammare. Chokladens faktor som hälsomedel diskuteras dock i artikeln och man kommer fram till att det till stor del beor på hur chokladen är tillverkad och vad som tillsatts.

Läs mer här!

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *