Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Anthon Berg Chocolate Origins: Ghana

Blott 60% är denna choklad och beskrivs av Anthon Berg själva enligt följande:

Ghana 60% är en vacker, rödbrun choklad, gjord på ghanesiska kakaobönor. Chokladen innehåller små krispiga bitar av rostade kakaonibs (små bitar av kakaobönor). Den höga kvaliteten hos den ghanesiska forasterobönan är allmänt känd. Den har en speciell smakprofil som inte finns hos andra afrikanska kakaobönor. Det höga innehållet av naturligt kakaosmör gör smaken avrundad, mild och blommig.
De tillsatta nibsen, med sin koncentration av kakao, bidrar till en behaglig, rund eftersmak.

Den här var faktiskt riktigt god med tanke på sitt lilla kakaoinnehåll! Jag är ju svag för nibs, men även chokladsmaken tycker jag var ren och klar. Möjligtvis skulle man kunna önska sig en lite starkare chokladsmak då denna var något fadd, men Anthon Berg Chocolate Origins: Ghana är trots detta en mycket prisvärd choklad om man drabbas av akut chokladsug.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *