Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Mikrochokladkaka i kopp

Jag hittade ett spännande recept på fem-minuters chokladkaka i kopp som jag var tvungen att pröva!


Du behöver:
4 msk vetemjöl
4 msk socker
2 msk kakao
1 ägg
3 msk mjölk
3 msk olja


Detta behöver du…



… och en kopp. 🙂

Gör så här:
1. Mixa socker, mjöl och kakao. Blanda gärna med gaffel, då klumpar det sig lite mindre.

2. Tillsätt ägg, olja och mjölk och rör runt! Gärna med gaffel.

3. In i mikron! Kör på högsta effekt (900-1000 W) i 3 minuter.

Omdöme: Men titta på det här. It ain’t pretty. Och tyvärr smakar det inte heller gott. Jag tror det är olivoljan som är problemet, det skulle säkerligen bli godare med smör. Ska jag pröva det igen så blir det med smör, för det här gick tyvärr inte alls att äta. Synd, för det är väldigt enkelt och en kul idé.
« »

4 kommentarer till “Mikrochokladkaka i kopp

  1. Jag testade med smör, tyckte inte den blev god i alla fall. Jag slängde min efter bara några tuggor, den smakar inte alls mycket choklad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *