Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Mörka chokladmuffins med apelsin


Ca 20 st

100 g smör
100 g mörk blockchoklad
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 apelsin

1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Smält smöret, lägg i blockchokladen och låt den smälta.
3. Blanda ned smörblandningen i ägg och sockret.
4. Vispa ned mjölet.
5. Riv ned skal av ungefär halva apelsinen. Pressa ned juice av i princip hela apelsinen. Vispa ordentligt.

6. Häll upp i formar.

7. In i ugnen i 200 grader, ungefär 12 minuter.

Dessa muffins blev inte så kladdiga som vi hade hoppats på, men smakade helt okej – gott med choklad och apelsin. Vår rekommendation är att ni håller koll på hur länge de är i ugnen – 12 minuter var något för mycket för oss, men våra muffins var också väldigt små.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *