Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chokladte = bra eller bu?

Ni har säkert sett dem lite här och där: chokladteerna. Vi såg en supertrend av dessa bl a på Chokladfestivalen i år. Nästan vart och varannat stånd hade någon form av chokladte. Jag har smakat en gång i mitt liv och aldrig gjort om det sedan dess.

Tanken är ju god, men tyvärr känns det som att det inte kan sluta på annat sätt än varmvatten + chokladpulver. Det känns som att det är svårt att göra ett chokladte utan att det liknar för mycket Oboy. Men jag kanske inte har hittat det perfekta än. Däremot kan man ju säga att det lätt finns en marknad för dessa teer, finns i de flesta teaffärerna och även på vissa chokladställen.

Har jag och kollegan fel eller är chokladte det enda som faktiskt inte borde kombineras med choklad?

« »

8 kommentarer till “Chokladte = bra eller bu?

 1. Har faktiskt hittat ett riktigt gott, tro det eller ej 😉
  Ett rött te med hela chokladbitar+chilifrukter i. Jättegott! fast smakar å andra sidan inte choklad riktigt, men gott är det 😉

 2. Jag har druckigt Yoggi-märket med cocoa smak. Precis som du säger smakar det ungefär vattenoboy, men samtidigt är det ju bra? Förväntar man sig varmchoklad så är det inte thé. Tycker yoggi theerna ändå får ett plus.

 3. Kusmis chokladte blev jag lite besviken på (gillar annars flera av deras teer). Yogiteet var godare, men visst, det är ju inte som att dricka varm choklad. Värt att testa som lite mindre kalorifyllt alternativ dock 🙂

 4. Om man går in i en vanlig teaffär och frågar efter chokladte får man världens bästa te. I Gbg heter sirten Kopparmärra och är helt underbar. Skulle ju inte säga att det liknar oboy. Nej bra chokladte smakar mer kola/honung/fudge och är höstens bästa tesort!

 5. Själv har jag inte hittat ett te med chokladsmak som jag har gillat, men så har jag aldrig trott på det heller, så jag har väl kanske inte riktigt gett det en chans… Dock tycker jag att en vanlig kopp te med en chokladbit till slår chokladteer any day of the week 😉

 6. köpte ett jättegott svart choklad&chili te för ett tag sedan. Verkligen en favorit!
  Men butiken jag köpte det i har avvecklat sitt te-försäljande så jag får hitta ett nytt.
  Men det var en god kombination, och smakade inte alls "oboy" =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *