Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Malibu Brownies

Får vi lov att presentera… resultatet av dagens bakning!

Vi hade tänkt att baka Kaluha Brownies från Beyond Chips. Diverse omständigheter som t ex att vi inte hade rätt likör hemma gjorde att det blev Malibu Brownies istället 😛 Ni som följt bloggen ett tag kanske minns att jag har en svag punkt för kokos i choklad.

Du behöver:

150 g smör
85 g choklad
3 ägg
1,5 dl socker
0,5 dl Malibu
3,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
150g pekanhalvor

Gör så här:

Smält choklad och smör.

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda choklad, smör, ägg, socker, Malibu, mjöl, bakpulver och salt. Vispa.

Hacka pekanhalvorna och vänd ner dem i smeten. Vispa.

Häll upp i långpanna och grädda i ugnen på 175 grader i 30 minuter.

Så hur blev resultatet? Som ni kanske ser på bilden blev de väldigt ljusa och faktum är att de tyvärr var ganska smaklösa. En svag kokossmak från Malibun men i övrigt smakar de inte mer än sockerkaka. Jag jämförde med mitt mest lyckade brownieförsök och insåg att dessa innehöll 4 gånger mer choklad (dock lite större sats) och det är sannolikt en av de största anledningarna till att detta försök fallerade.

Jag är inte helt villig att ge upp på mina försök till Malibu-brownies, men nästa gång (om det blir en) blir det betydligt mer choklad och lite mer socker. För om man tänker efter – har man någonsin haft för mycket choklad i ett recept? Didn’t think so. För lite däremot? Oh yes.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *