Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Cloetta-kapslar hos Löfbergs Lila

Eftersom jag inte dricker kaffe, är jag inte så insatt i kaffemaskiner och sådant, men vad jag förstår så blir det chokladdryck av det hela i slutändan.

Det är kapslar med Plopp (mjölkchoklad och toffee), Cloetta Original (mjölkchoklad) och Cloetta Center (mjölkchoklad och toffee igen?).  Det är 10 kapslar/ förpackning och passar enligt Löfbergs Lila till Caffitaly kapselmaskiner.

Först och främst undrar jag vad det är för skillnad mellan Plopp och Cloetta Center?

Och för det andra… ja, man har alltså gjort drickchoklad av plopp och center. Kul idé. Kanske borde smaka.
Har någon av er läsare provat, är det något att hänga i granen? 

 

 

« »

3 kommentarer till “Cloetta-kapslar hos Löfbergs Lila

  1. Nu har jag inte smakat dessa, men skillnaden mellan själva godiset kan jag dock förklara (om det var det du menade). Plopp har en lite tunnare fyllning, lenare konsistens och rundare smak. Centers fyllning är aningen mer trögflytande, och konsistensen är lite grynig, samt smakar lite starkare (har en tydligare smak av socker, typ). Det är i alla fall min uppfattning om saken. 🙂

    Tack för en bra blogg!

  2. Från Cloettas hemsida (Frågor och svar):

    Vad är det för skillnad på Plopp och Center?
    Center föddes 1941 och är från början en Cloetta-produkt, medan Plopp föddes 1949 i Stockholm hos Choklad Thule. När Choklad Thule köptes upp av Cloetta så kom Plopp med i Cloettas sortiment och har blivit kvar där. Det är dock inte samma produkt. Center och Plopp har olika recept när det gäller fyllning och chokladandel. Plopp-fyllningen har en något högre sockerhalt än Center-fyllningen. Vidare är aromtillsatsen av helt olika karaktär. Plopp har en mera ”knäck”-artad arom medan Center har en mera ren toffe, karamell eller mjölkkolasmak. Dessutom är Plopp-fyllningen lite mera lättflytande eftersom den inte kokas lika mycket och får därigenom en något högre vattenhalt.

  3. Det låter lite underligt men vore kul att testa. Av rena slumpen har jag druckit te med plopp smak då jag tappade choklan i teet, men det var faktiskt inte så illa haha 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *