Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Sega chokladmuffins med vit choklad

Skrev tenta i måndags och har några dagars andningspaus innan nästa pluggperiod börjar. Vad passar bra att göra då om inte baka! Jag ville göra såna där härliga sega chokladmuffins med någon fyllning, så tryckte ned lite vit choklad i mitten på varje. Det ser inte så gott ut (förstår inte hur alla matbloggare lyckas med sina fina bilder) men det smakade helt fantastiskt, jag är supernöjd!

Originalreceptet kommer från Tasteline.

2 st ägg
2,5 dl strösocker
100 gram smör
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Ca 50 g vit choklad

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda ned, rör även i vaniljsocker, salt, kakao, mjöl och bakpulver. Smeten ska bli ganska trögflytande.

Skeda ned smeten i muffinsformar. Bryt bitar av den vita chokladen och lägg på toppen av muffinsen.

Bakas i mitten av ugnen ca 12 minuter på 200 grader.

Som sagt; jag tycker de här blev supergoda! Möjligtvis något söta, man skulle kunna skära ned lite på sockret. Rekommenderas!

« »

1 kommentar till “Sega chokladmuffins med vit choklad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *