Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Glad midsommar önskar Chokladbloggen!

Jag och kollegan firar midsommar tillsammans för en gångs skull vilket blir ytterst trevligt! Vi hoppas att ni får det lika trevligt och tänkte ge er lite inspiration till dessert om ni inte vet vad ni skall baka ikväll:
Midsommartårta från Chokladfabriken
Tårtan kommer även att finnas  i boken Chokladfabrikens desserter som kommer ut framåt hösten.

Mazarinbotten
270 g mandelmassa
90 g smör, rumstempererat
2 äggulor
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Riv mandelmassa och blanda i smör lite i taget till en slät massa. Tillsätt ägget och gulan, också lite i taget. Sikta i vaniljsockret. Smöra och ”bröa” en rund form. Grädda i 180˚ i 20 min. Låt bottnen svalna.

Chokladkräm2014 latest CISSP dumps

2 äggulor
4 ½ msk råsocker
1 dl mjölk 3 %
1 dl vispgrädde
200 g riktigt god mjölkchoklad 49 %, gärna Maracaibo från Felchlin
½ vaniljstång

Hacka chokladen. Skrapa ur vaniljstången. Koka upp mjölk och grädde med vaniljstången och skrapet. Blanda äggula och socker och häll det i mjölkblandningen. Koka upp igen under omrörning till 84˚ (strax innan den första bubblan syns). Sila ner över den hackade chokladen. Rör krämen slät och låt svalna.
Sätt ihop: Bred ut chokladkrämen över mazarinbottnen. Skiva jordgubbar tunt och lägg över hela tårtan. Avsluta med att pudra lite vaniljsocker över.
Har ingen bild på tårtan men denna är minst lika fin 😉

« »

1 kommentar till “Glad midsommar önskar Chokladbloggen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *