Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Histoire de la Mousse au Chocolat Bizarre

Ännu ett Nice-tips kommer här (det här blir det sista, jag lovar, men är också det bästa… om man får säga så :P) – restaurangen La Voglia. Den ligger i stan på torget Cours Saleya och har 1) sjukt god mat 2) sjukt stora portioner 3) en helt bisarrt stor portion med chokladmousse.

Mitt tips är att ni om ni är två stycken delar på en Antipasti-tallrik till förrätt och sedan delar på en pasta. Slurp! Sedan är det fritt fram att utvärdera om man kan lyckas få i sig en efterrätt av något slag också.

Vid vårt första besök satsade vi på chokladmoussen (Mousse au Tres Chocolats eller något sådant) och fick in… den största chokladmousse jag någonsin sett.

Jämför med storleken på Espresso-koppen liksom… och det ska tilläggas att det här var en portion för EN person, inte något man absolut måste dela på… (Även om restaurangens portioner i allmänhet är såpass stora att många delar på maten.)

Vi var redan mätta och lyckades pressa oss till att tillsammans äta kanske en tredjedel av denna. Moussen hade som ni ser tre lager, därav ”tres chocolates”, och var gjord på grädde, vilket gjorde den otroligt mäktig. Den var dock snuskigt god! När servitören kom och plockade av frågade mig han oroligt om jag mådde bra, för jag satt och gnydde och höll mig om magen 😛

Mitt tips till den som vill försöka sig på en chokladmousse är att bara äta förrätt… alternativt om man är ett större sällskap kanske man kan dela 4-6 pers på den. Det vore typ lagom. Jag blev faktiskt lite ledsen av allt som behövde slängas…

La Voglia, väl värt ett besök!

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *