Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chokladglögg!

Nu när det börjar lida mot jul är det också glöggkvällarnas säsong! Till skillnad från Elena så gillar jag glögg skarpt. Något som jag aldrig har provat men är sugen på att testa är chokladglögg! Exempelvis finns denna, som vi skrev om redan förra året.

För övrigt tycker jag det är konstigt att Blossas Årgångsglögg aldrig haft chokladsmak, det känns ju som en given succé?

I vilket fall – har någon av er läsare testat chokladglögg och i så fall hur var det? Något att rekommendera?

« »

7 kommentarer till “Chokladglögg!

 1. Det är toppen! Men den ska vara riktigt varm 🙂
  Har dock inte provat sorten på bilden utan (tror iallafall att det var) Saturnus variant

 2. Jag har oxå testat en annan variant, minns tyvärr inte vilken… Men god var den. Och är man alkoholkänslig så passade den även fint att spetsa en kopp varm choklad med… 🙂
  Själv är jag nu på väg till Bryssel. Förutom att jobba och träffa vänner, är viktigaste uppdraget att köpa lyxiga chokladadventskalendrar. Favoriterna är Godivas och Neuhausens. Jag har även köpt ett tredje märke något år (jag gör alltså detta i slutet av november varje år…), som jag inte minns namnet på. Den var iaf oxå väldigt god. Dock kostar de lite mer än dagligvaruhandelns versioner, typ 20-25€. Men det är värt vartenda öre! Rekommenderas verkligen! Det borde väl va något för er…? 🙂

  1. Varm choklad med glögg! Det låter ju supergott 😀

   Jag har en chokladkalender från Coppeneur i år, har haft den ett par år tidigare. Förra året hade jag Valrhona. Godiva vore ju drömmen men de går väl inte att få tag på i Stockholm? :S

   1. Bra fråga. Jag bor inte i Stockholm och kan inte svara för det. Finns det ingen där som skulle kunna tänka sig att ta in det till nästa år? Om man ”beställer” redan nu menar jag…
    Jag har sett den tredje versionen jag haft oxå, Corné. Din har jag aldrig sett förut.

 3. Den som smakar chili choklad från Dufvenkrooks är supergod. Har även testat philadelphia med chokladsmak till pepparkakor. Väldigt gott då det bryter av mot ädelosten som är en given komponent 🙂 Rekommenderas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *