Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Mormor Magdas Mjölkchokladglass

Jag kände att det var dags att provsmaka något nytt (istället för att falla tillbaka på gamla favoriter som det lätt blir) och sommarvädret gjorde att glass kändes som ett naturligt val. I frysdisken hittade jag Mormor Magdas Mjölkchokladglass som fick följa med hem!400-101


Enligt förpackningen innehåller denna:

  • Mjölk och grädde från svenska kossor
  • Ägg från Hyltan
  • Socker från svenska sockerärtor
  • Kakao från Bolivia och Dominikanska republiken

Inget trams alltså.

Mormor Magdas säger själva att eftersom glassen inte innehåller några tillsatser så behövs ett visst tålamod vid upptining – 45 minuter i kylskåp eller 20 minuter i rumstemperatur. Jag åt den direkt när jag kom hem från affären så det kanske var 20 minuter efter att jag plockat ur den ur frysdisken, och då var den härligt mjuk och krämig.

Mjölkchokladsmaken är väldigt subtil, faktiskt lite väl subtil. Jag hade gärna sett lite mer kräm i denna, som den är nu hade jag nog ärligt talat inte insett att det var mjölkchokladglass om jag inte läst på förpackningen (eller sett att glassen var brun). Så… ge oss lite mer, Mormor Magdas!

Pris: Jag köpte på extrapris, då kostade den 45 kr, så gissningsvis någon tia dyrare i normalpris.
Microsoft 70-410 exam

Mer information om Mormor Magdas hittar ni på www.därproducerat.se.

« »

1 kommentar till “Mormor Magdas Mjölkchokladglass

  1. Inget märke jag sett där jag bor men verkar ganska lockande trots din beskrivning att den smakar för lite.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *