Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chokladmuffins med chokladbitar

Det var länge sedan jag bakade! Senaste hemmalördagkvällen så blev jag baksugen men hade ingen aning om vad jag ville baka. Efter mycket inspirationssurfande bestämde jag mig för att hålla det på en lagom nivå och landade i chokladmuffins med chokladbitar.

Ca 12 st

Du behöver
150 gram smör
2 dl socker
2 st ägg
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
50 gram mörk choklad (70 %)
50 gram vit choklad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret.
3. Vispa smör och ägg pösigt.
4. Blanda i ägg, vaniljsocker, mjölk, bakpulver, mjöl och kakao, vispa däremellan.
5. Hacka den mörka och vita chokladen och rör i med en sked eller slickepott.
6. Klicka ut i muffinsformar, grädda i ugnen i ca 15 minuter.

Dessa blev en riktig höjdare. Gick snabbt att göra, och blev riktigt lyckade! De är inte kladdiga inuti utan mer spröda som sockerkaka, men chokladbitarna ger lite extra kladdighet ändå. 

Recept från Tasteline.

« »

2 kommentarer till “Chokladmuffins med chokladbitar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *