Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Cacao Nibs – vad ska man göra med dem?


Den tredje presenten från Belgien/Hollandresan var en burk med cacao nibs från Ghana, 100% av Forastero-bönan. Nu är frågan… vad ska man göra med dem? De är rätt bittra att äta som man är, Forastero-bönan är ju ofta lite bittrare.

Cacao Nibs är ju tydligen typ brutalt nyttigt. Hittade en hög tips vad man kan göra med dem – allt från att ersätta nötter vid bakning till att ha dem som salladstopping eller på en pizza (!!).

Funderar på att ha dem i min müsli. Det borde ju vara perfekt? Kanske även försöka baka något med dem.

Någon som har några tips?

« »

1 kommentar till “Cacao Nibs – vad ska man göra med dem?

Lämna ett svar till Chocochock "50 nyanser av choklad" Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *