Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Året som gick

Nu börjar 2014 lida mot sitt slut och många bloggar gör årssammanfattningar, så jag tänkte att vi skulle testa på att göra det även vi! Länkar till relevanta inlägg kommer inom parentes efter varje stycke. Som en referens på härligt uppsatsskrivande vis! (Ränderna går aldrig ur…)

Året 2014 började inte så himla roligt för Chokladbloggen då bloggen låg helt i träda. Inspirationen var som bortblåst och inte ett enda inlägg postades mellan oktober 2013 och maj 2014. Den 30 maj ser jag så helt plötsligt hur Elena har postat en recension (genom att den automatiskt postas till Facebook). ”Du har bloggat!” skriver jag exalterat till henne och känner inspirationen återvända. ”Nä”, svarar hon. ”Jo”, svarar jag. Efter en del dividerande inser vi att det måste vara ett gammalt tidsinställt inlägg som fått helt fel datum. Eller fel år, rättare sagt… [1, 2]

Nåväl, efter lite peppande kommentarer så var jag riktigt sugen på att sätta igång igen. I juni och juli blev det några trevande inlägg men störst av allt – en ny fräsch design för att symbolisera nystarten. [3]

I augusti bestämde jag mig för att försöka få bättre struktur på bloggandet och började göra en inläggsplan för att sprida ut innehållet. Den har vi följt någorlunda sedan under hela hösten, och jag hoppas ni har märkt att bloggandet har varit mer kontinuerligt med en bättre spridning på olika typer av innehåll.

Några av mina personliga favoritinlägg från hösten:

  • Christinas guilty pleasures. Kändes skönt att avdramatisera det här med att ha en chokladblogg och erkänna att jag också äter vanlig jäkla godischoklad.
  • Dessertbuffé på Högbo Bruk. Dels för att jag gärna skriver om saker utanför Stockholm, eftersom det blir så himla Stockholmsbaserat annars. Och dels för att jag lyckades övertala min duktige fotograf till sambo att ta lite kort – jag tror verkligen att bra bilder gör allt för en blogg. Nu ska jag bara fundera ut hur jag ska få det till en vana… hehe…
  • Chokladmousse gjord på avocado. För att det var kul att testa ett lite annorlunda recept!
  • Trendspaning på Chokladfestivalen 2014. Eller generellt, alla inlägg från Chokladfestivalen. För att det är kul med nya influenser och att inte bara köpa det som finns i närmaste butik.
  • Receptbonanza. För att dreggelbarometern stod på en all time high tack vare de fantastiska bilderna som jag skamlöst stal lånade (jag erkänner det i alla fall och ger cred).
  • Pralinkursen på Choco Chocolate. Först och främst så var själva kursen helt fantastisk och så otroligt inspirerande. Sedan kändes det bra att leverera ett ordentligt kvalitetsinlägg på det 🙂
Vilka var era favoritinlägg under 2014?

På det personliga planet var 2014 ett ganska omvälvande år med nytt jobb, lägenhetsköp och -försäljningar (och den stundande flytten, fast den faller på andra sidan om nyårsstrecket), nya vänner, smärre livskriser och många långa och spännande resor. Jag vågar inte alls sia om vad 2015 kommer att föra med sig, men när det gäller bloggen så hoppas jag:

  • Att inspirationen att jobba med bloggen håller i sig och att vi orkar fortsätta leverera bra inlägg med hög kvalitet som vi kan känna oss stolta över.
  • Att vi lyckas få er läsare engagerade så att ni vill diskutera i kommentarerna och även komma tillbaka. Engagerade läsare är nämligen det som ger bränsle åt inspirationen!
  • Att även Elena känner sig inspirerad att komma tillbaka och blogga lite mer 🙂
  • Att jag ska bli bättre på att göra praliner, börja göra lite fler hemma och kanske även låta det synas i bloggen (vore en kul twist!).

Ps. Årets populäraste inlägg sett till både antalet besök och antalet kommentarer: Årets chokladkalender
Chokladkalendrar tenderar att vara ett engagerande ämne 🙂

« »

2 kommentarer till “Året som gick

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *