Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

En till variant på chokladmousse med avocado

Ja… jag må vara en chokladbloggare, men ibland kommer verkligheten ikapp även mig. När man vill äta så mycket choklad som jag vill så måste man liksom hitta något mindre onyttiga sätt att få sin fix. Jag testade ju för ett tag sedan en chokladmousse gjord på avocado och var väl sådär halv-frälst. Så jag tänkte att jag skulle testa ett till recept!

Detta kommer från Itrim.

Du behöver:
1 st mogen avocado
3 msk kakao
1 msk vatten
1 msk honung
lite citronsaft

Gör så här:
Mixa ihop allt. Låt stå i kylen ett tag. Servera gärna med bär.

Låt oss börja med smaken. Den här är liksom den andra varianten bitter. Så bitter att Itrim faktiskt varnar för detta på sin hemsida. Onödig varning för en chocoholic som jag 😉 Den smakar lite avocado, men det är drägligt. (Eller har jag vant mig och börjat gilla avocado?!?!) Passade superbra med jordgubbar, så det är ett tips.

Känns inte riktigt som en efterrätt utan snarare ett lyxigt, bra och mättande mellanmål. Och med tanke på nyttighetsfaktorn tycker jag verkligen man kan unna sig detta som ett mellanmål.

Det område där denna verkligen vinner pluspoäng gentemot den andra varianten är enkelhetsfaktorn. Inget jäkla kladd med kastruller och värma och blanda ut… bara att slänga ned och mixa ihop! Klart på 1 minut! Det enda du behöver komma ihåg att köpa är avocado, resten har du (antagligen) hemma.

« »

1 kommentar till “En till variant på chokladmousse med avocado

  1. Helt klart något jag kan tänka mej att testa. Gillar själv avokado men har ofta svårt att hitta lagom mogna. Har dock upptäckt fryst tärnad och gjort god guacamole på den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *