Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Valrhona Noir Guanaja 70%

I min Valrhona-chokladkalender var det på lucka 24 en stor chokladkaka! Nåja, stor och stor, 70g, men i alla fall inte en portionsbit (eller…?). Därför tycker jag att den förtjänar ett eget inlägg!

Chokladen Guanaja har fått sitt namn efter den Karibiska ön Guanaja och innehåller en blandning av de tre olika kakaobönorna: Criollo, Forastero och Trinitario. På förpackningen står att den är ”surprisingly bitter”.

Jag håller med om att den är bitter. På något sätt kändes det bättre efter att jag läst på förpackningen att den ska vara bitter, haha! Den är faktiskt riktigt bitter för att vara en 70%-ig choklad av så hög kvalitet. Men jag gillar det! Inget för mesar, men väl en favorit för oss chokladälskare när man vill ha något som inte är så sliskigt.

« »

1 kommentar till “Valrhona Noir Guanaja 70%

  1. Jag hade också Valhrona-kalendern och gillade den här chokladen såpass att jag sen köpt den igen för att ta ett par rutor då och då som motvikt till allt annat sötsliskigt man stoppar i sej. Det är gott att variera sitt ätande:-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *