Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Lindt Lindor-recensioner Del 1: Straciatella

Här är del 1 i recensions-serien av alla Lindt Lindor-smakerna som jag sprang på! Här hittar ni del 0, om alla smakerna.

Först ut är smaken ”Straciatella”.

Visste ni att… ”Straciatella” är ett vanligt begrepp i italiensk matlagning? De flesta av oss tänker nog på en glass-smak när men Straciatella är även en sorts soppa! ”Straciatella” kommer från ordet ”Stracciare” som betyder typ ”att riva”.

Nåväl.

Denna kula är en kula med vit choklad och fina bitar av mörk choklad i skalet. Sambon kommenterade att den såg äcklig ut, ”som ett vaktelägg”. Jag tycker nog att han överdrev lite, men kanske har en viss poäng i att den inte såg så väldans inbjudande ut.

Smaken då? Jo, den smakar vit choklad. Vit choklad är kanske inget man äter som godis direkt. Mörk choklad-bitarna i skalet bidrar till en crisp som jag gillar! Därav viss pluspoäng för konsistens och textur, men i övrigt rätt trist.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *