Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Rapport från Chokladgästabudet i Nora

Hej på er!

Idag bilade jag och Elena iväg till Nora utanför Örebro för att besöka Chokladgästabudet. En himla trevlig dag! 🙂

Nora är en riktigt mysig liten stad som det var kul att få se, det är inte direkt så att man har vägarna förbi i vanliga fall.

Vid entrén fick man en stämpel på handen som vi först på vägen hem insåg var en avbild av en chokladpralin, och sen blev man bjuden på riktigt smarrig varm choklad. Elena tog den vanliga, jag tog en laktosfri med kanel. Mmmm!

Mässan hölls i Församlingshemmet och var förhållandevis liten, ca 10 utställare. Detta tyckte vi var rätt skönt, eftersom man då hade kraft och ork att prata med och engagera sig i respektive utställare. (På Chokladfestivalen brukar det ibland bli så mycket att man knappt orkar smaka nåt på slutet.) Det var dessutom inte lika knökfullt med folk som på Chokladfestivalen så det var lätt att fota, smaka och prata. Vi pratade med alla och det var superintressant! Det var ganska många ”nya” utställare som man inte träffat på tidigare, men också några gamla bekanta. Mer om de respektive utställarna kommer i senare inlägg. Vi köpte även praliner från fyra av tillverkarna som självklart kommer att recenseras!

Något vi tyckte var lite tråkigt var att det var ett väldans fokus på just praliner. Det var i princip bara praliner som ställdes ut. Hade varit kul med lite bakverk och lite mer rena choklader också.

Trendspaning:

Två smaksättningar stack ut som trender denna vår. Den första och starkaste är citron/lime. Jag har länge varit skeptisk mot choklad smaksatt med citron efter ett rätt stort misslyckande från bl a Marabou Premium (läs mer) men det var många på Chokladgästabudet som hade lyckats riktigt bra med detta! Det återstår väl att se om det är en trend eller bara en vår-smaksättning.

Den andra genomgående smaksättaren var olika typer av sprit och likörer. Det har ju varit vanligt ett tag, i höstas såg vi bl a vodkapraliner, och whiskeypraliner har ju funnits hur länge som helst. Men nu har man börjat ta in lite nya spritsoter såsom tequila och Passoa. Vi har köpt hem några av dem, så vi får se hur de smakar!

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *