Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chokladgästabudet: Stockens praliner

Nu tänkte vi börja berätta mer om de enskilda utställarna som vi stötte på på Chokladgästabudet och recensera det vi köpte! Först ut är Stockens praliner, egentligen främst för att jag hade köpt en whiskey-pralin till sambon som han var väldigt sugen på att prova…

Stockens praliner har vi ju stött på förut, de brukar vara med på Chokladfestivalen i Stockholm varje år. Tror dock inte jag har köpt något hos dem tidigare.

Stocken har startades 1999 under ledning av Robert E (som har den lilla butiken i Åhléns City i Stockholm, om jag inte missminner mig?). Deras signaturpralin är smaksatt med lime och kardemumma och kallas ”limemumma”… intressant! Den såg jag inte röken av på Chokladgästabudet men ska se om man kan få tag på den någonstans!

Följande fem praliner köpte jag…

… och här kommer domen!

Övre raden, från vänster:

1. Whiskey
Ok, ärligt talat, inte alls intressant för min del. Köpte den till sambon som hälsar att ”den här borde till och med du gilla”, det vill säga att den inte har så tydlig whiskey-smak, och då vågar jag mig på en liten liten smakbit. Insidan är mjölkig och krämig och den har mycket riktigt endast en hint av whiskey, även om till och med det är för mycket för mig. Smakar nästan lite marsipan. Men tyvärr gör nog mjäkigheten att den varken går hem hos whiskey-älskaren (sambon) eller whiskey-hataren (jag).

2. Daim
Den här förstod vi inte alls vad den skulle smaka, var tvungna att kolla upp det i broschyren. Vi funderar på om den ska smaka brownie, smaken liknar nästan 7-11-brownien. Helt ok.

3. Coco
De som har varit med ett tag vet ju att jag älskar kokos 🙂 Denna pralin är fylld av en kokosfyllning med riktiga flingor som fastnar i tänderna och en hint av kola. Jag tycker den är lite i sötaste laget, kokos är så sött att jag tycker det bryts av bäst mot en rätt bitter choklad. Även denna smaksättning är dock väldigt mild.

Undre raden, från vänster:

4. Champagne och jordgubb
Den här förstod vi inte heller vad den skulle smaka. Den kändes rätt mild och frisk. Jag skulle vilja ha mer smak.

5. Hallon och blåbär
Denna lyckas jag identifiera, främst på att jag får starka associationer till Hemglass glass ”Pralin” som vi åt mycket när jag var liten. Hallon och choklad är ren och skär nostalgi för min del, vilket i kombination med att denna är den pralin som har mest smak, gör att denna seglar upp som min solklara favorit.

Summa summarum, fina och goda praliner med len fyllning och mild smak. Kanske för mild. Jag skulle vilja ha lite mer kräm!

« »

1 kommentar till “Chokladgästabudet: Stockens praliner

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *