Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chokladgästabudet: Chocoartistic

Det var många ”nya” utställare på Chokladgästabudet i Nora (som inte varit på Chokladfestivalen i Stockholm… något begränsande definition av ”ny” kanske) och en av dessa är Chocoartistic som drivs av Sanna Forslund som till vardags håller till i Hornstull i Stockholm. Hon inspireras mycket av Mexico vilket märktes t ex på den choklad som jag tyckte var mest minnesvärd, nämligen en vit choklad med chiafrön och citron (mer om denna längre ned). Jag hittar ingen hemsida men väl ett instagramkonto där ni kan gå in och kika mer!Bilden ovan är på den vita chokladen med citron och chiafrön som vi fick provsmaka. Citronen gör att den känns superfräsch trots att det är vit choklad som ju ofta blir sliskig, och chiafrönen är ett nytt och spännande sätt att ge lite tuggmotstånd. Det känns också grymt nyttigt 🙂 Denna fanns också i pralinform vilket vi köpte med oss, så ännu mer om denna längre ned…Vi köpte med oss fyra stycken praliner som jag nu har suttit och gottat i mig.

Övre raden, från vänster:

1. Chiafrön och citron
Pralinformen av chokladen jag fastnade så för. Skal av vit choklad och fyllning av mörk choklad, och så smaksatt med citron och chiafrön. En riktig favorit! Citronen gör att den känns syrlig och fräsch och chiafrönen ger tuggmotstånd. Den får mig osökt att tänka på Sveriges Mästerkock där de pratar så mycket om vikten av att ha olika smaker i kombination (sött från vit choklad, syrligt från citron) och olika texturer (krämig fyllning, krispiga chiafrön). En fullträff! Både min och sambons favorit. Men jag funderar på om jag inte tyckte att chokladbitarna (alltså inte pralinen utan den bräck-liknande chokladen vi fick provsmaka) var ännu fräschare och godare.

2. Piña colada
Riktigt fräsch och god. En liten ton av spritsmak som jag hade velat skala bort. Tycker kanske helt enkelt bättre om de som bara är smaksatta med frukt.

Undre raden, från vänster

3. Citron och lavendel
Också riktigt fräsch och god! En pralin som det kan slinka ned många av.

4. Ubåt med kanel
Choklad med kanel? Var har vi sett det förut? Kanske skulle patenterat det? Hehe, nejdå. Skämt åsido, kanel och choklad är ju såå smarrigt ihop!
Denna har ett lite tjockare skal än en vanlig pralin och kallas därför för ubåt. Vi blev tipsade om att man skulle doppa den i kaffet, men jag tänkte lite fel och slängde helt enkelt ned den i koppen (efter att jag först tagit en tugga såklart). Tyckte inte den löste sig så himla bra, blev mest en klump på botten. Gav inte heller så mycket smak, men det kan ju ha varit för att jag bara fick en halv pralin (var tvungen att dela med sambon…). Så jag gjorde väl fel helt enkelt 🙂 Den var dock riktigt smarrig att äta som den var!

« »

1 kommentar till “Chokladgästabudet: Chocoartistic

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *