Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Terrapin Moo-hoo Chocolate Milk Stout

Här kommer ett barnförbjudet inlägg som såklart bara riktar sig till er vuxna. En chokladöl!

01

Moo-Hoo Chocolate Milk Stout är en stout från amerikanska bryggeriet Terrapin och relativt ny i Systembolagets permanenta sortiment). En stout är en väldigt mörkt och överjäst öl och denna choklad-stout innehåller både chokladmalt (som anses ha en chokladig karaktär men inte innehåller någon choklad) och kakao. Enligt Systembolaget passar den att serveras till chokladdesserter eller som sällskapsdryck (utan någonting till antar jag).

Jag är ju inte världens öl-kännare och gillar egentligen inte så mörka öler som denna. Eftersom jag vet att den ska smaka choklad tycker jag mig känna chokladsmak, men ärligt talat tror jag det mest är psykologiskt. Sambon som är en riktig öl-fantast däremot tycker att chokladsmaken är jättetydlig. ”Som oboy fast öl”, säger han, det vill säga även ganska söt. Märkligt att jag varken kände chokladsmaken eller att den är söt, men som vanligtvis-icke-stout-drickare är jag väl överväldigad av bitterheten.

Summa summarum, kul att testa en gång, men kanske inte en öl man köper jättemånga av.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *