Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Hotel Chocolat-recensioner Del 1: Wafer Praline

Här kommer en första recension på en av chokladerna jag köpte i Aberdeen! Denna var från Hotel Chocolat, kallades för ”Wafer praline” och hade följande beskrivning:

Smooth hazelnut, nibbly wafer, 50% milk chocolate.

Caramelised pancakes, baked until crisp and then crushed, create the perfect wafer texture.

Jag älskar ju kexchoklad av olika sort, så hade riktigt höga förväntningar på denna! Jag väntade mig ungefär som en kexchoklad, men med lite större proportioner choklad.

Det var dock inte alls så den var, utan det här var en pralin med hasselnötsnougatfyllning, och så lite karamelliserat krisp. Det var absolut inga ordentliga rån, vilket gjorde att pralinen som helhet blev väldigt söt. Jag gillar ju som bekant inte heller nougat överdrivet mycket tyvärr. Så, visst, den slank ned, men inte överdrivet god. Ska bli spännande att prova de andra lite mer crazy smakerna!

2015-06-13 10.51.18

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *