Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Cocoa Ooze-recensioner Del 1: Honeycomb Milk Chocolate Bar

Nu är det dags att gå närmare in på de tre chokladkakor som jag köpte på Cocoa Ooze i Aberdeen (mer om Aberdeen-resan här). Smaken ”Honeycomb” är först ut, och sedan följer de andra två smakerna inom en mycket snar framtid 🙂

02

Låt oss börja med att försöka reda ut vad ”Honeycomb” egentligen är, för det var inte det lättaste. Rakt översatt betyder honeycomb ”bikupa”, men det är inte en chokladkaka med honung. Honeycomb i godissammanhang ska vara en slags toffee, men den ska enligt uppgift vara lite mer ”svampig”. Denna är helt krispig. Inte heller Cocoa Oozes hemsida ger mig någon bättre beskrivning, då deras enda beskrivning av chokladkakan är:

”Rich, creamy milk chocolate topped with light, crunchy honeycomb pieces.”

Så, vi får väl helt enkelt sätta tänderna i denna utan att veta riktigt vad det är. ”Honeycomben” ligger i alla fall på chokladkakan som ett slags sött crisp, lite karamellaktigt.

Smakmässigt så är chokladkakan är en bra mjölkchoklad, men det blir lite sött med det söta honeycomb-crispet ovanpå. Jag uppskattar dock blandningen av texturer, det är alltid bra med något crispigt i choklad, men det brukar vara bättre med något crisp som går åt det salta, syrliga eller brända hållet.

Summa summarum – helt ok, god, visst slank den ned. Men ingen super-favvo direkt. Jag irriterar mig även fruktansvärt mycket på att jag inte kan definiera vad detta mystiska ”honeycomb” är. Någon som har en aning?

01

« »

4 kommentarer till “Cocoa Ooze-recensioner Del 1: Honeycomb Milk Chocolate Bar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *