Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chokladsnittar

01

En del av er kanske minns att jag anser chokladsnittar vara något utav mitt paradbak, men att de såklart blev supermisslyckade när jag skulle blogga om dem. (Annars kan ni läsa om det här.)

Nu har jag i alla fall, så här nästan ett helt år senare, tagit mig i kragen: bett mina föräldrar om receptet och bakat ordentliga chokladsnittar. När jag jämför recepten så var det en markant skillnad, nämligen att det från Tasteline inte innehöll nåt bakpulver. Gaah, vilken miss, och att jag inte reagerade på det! Hur som helst – här kommer det – det riktiga receptet. Det kommer från Stora boken om bakning, från ICA förlag, årgång 1984! En klassiker alltså 😉

Du behöver

200g margarin eller smör (lättast om det är rumsvarmt dvs hyfsat mjukt, men det ska inte vara smält)
2,5 dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg

Till pensling: 1 ägg

Till garnering: pärlsocker

Gör så här

1. Blanda ihop alla ingredienserna.

2. Dela degen i 6 delar. Forma varje del till en fingertjock korv. Lägg ut korvarna och platta till dem.

3. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

4. Grädda i ugnen på 200-225 grader i ca 15 minuter.

5. Låt längderna svalna någon minut men inte helt, skär dem medans de fortfarande är mjuka i 2 cm breda, lite sneda bitar.

02

03

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *