Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Bak- och chokladfestivalen 2015, del 6: Divine, Ecuador Origin, Kakaokultur, Gotlandsgården konfektyr, Evas bakery, Madecasse

Här fortsätter rapporteringen från årets Bak- och Chokladfestival! Här hittar ni tidigare delar: del 0, del 1, del 2, del 3, del 4, del 5.

Puh! Så himla många utställare att gå igenom! Men vi börjar närma oss slutet, så härda ut 🙂 Här började vi också känna oss lite trötta, så vi började slarva med att notera namn, smaker och fotografera…

Vi gick till Divine, som ju är ganska väletablerade och till och med finns på typ Ica. Jag bad om att få smaka favoriten och det var en mjölkchoklad med karamell och salt. Den var säkert jättegod, men tyvärr gillar jag ju varken karamell eller salt. De hade även en chokladkalender (kommer i framtida inlägg).

2015-10-09 14.51.25

Sen gick vi förbi ett par utställare, bl a Kakaokultur, Ecuador Origin, m fl, men vi fastnade inte för någon av dem. De hade ganska trist och liksom nyttig choklad.

Laby’sär ju en gammal favorit som såklart var på plats 🙂

2015-10-09 14.59.18

Eva’s Bakery var på plats. Vi var sugna på kokoschokladkakan nedan, men vågade inte köpa den eftersom vi inte förstod vad det var i den 😛

2015-10-09 15.05.07

Sist ut för dagens rapportering är Madecasse. Tror inte vi smakat dem tidigare? Jag började med en bit espressochoklad som verkligen smakade espresso, alldeles för mycket, jag citerar mig själv: ”Det sa bara BOOM.” Då var kokoschokladen något mildare, men fortfarande riktigt rejäl smak!

2015-10-09 15.06.02

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *