Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Ghirardelli-recensioner, del 4: Hazelnut Heaven

Okej hörni. Jag är lite stressad över att jag har så sanslöst mycket choklad att äta och recensera (lyxproblem?). Så för att få lite sinnesro så har jag bestämt mig för att blogga klart om alla Ghirardelli-chokladerna! För er nytillkomna, så var jag i San Francisco i somras köpte jag på mig inte mindre än fem stycken chokladkakor från deras legendariska chokladtillverkare Ghirardelli’s (här kan ni läsa mer om mitt besök på Ghirardelli Square). Dessa håller jag nu på att recensera i en recensionsserie! Här hittar ni de tidigare inläggen i serien: del 1 (hallon), del 2 (mandel) och del 3 (brownie).

Näst ut är denna mörka choklad med rostade hasselnötter! Jag skrev ju nyligen ett babbligt inlägg om just det här med nötter i choklad (länk) där jag drog slutsatsen att mörk choklad med nötter är den bästa smakkombon av alla, så detta bådar ju riktigt gott!

ghirardelli-hazelnut-1

ghirardelli-hazelnut-2

Som ni ser så är chokladen fylld med rediga hasselnötsbitar. Kul att de syns igenom tycker jag!

Denna choklad har riktigt bra chokladsmak, varken för bitter eller för söt. När det gäller nötterna så är det krispiga hasselnötsbitar som bidrar med sin nötiga sälta. Spådomen ovan slog alltså inte fel, utan detta blev en riktig fullträff! 5 av 5. KÖPLÄGE!

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *