Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Cheesecake med choklad och hasselnötter från Espresso house

Brukar ni fika mycket på Espresso house? Själv känner jag nog en liten hatkärlek mot denna populära fikakedja. Jag tycker egentligen inte att deras fika är så himla bra och blir ofta besviken om jag tar något annat än favoriten chokladboll. Däremot kan jag inte låta bli att gå dit enkom för att jag tycker att deras fik är så himla hemtrevliga och mysiga! Dessutom har de mig så att säga hooked sedan studenttiden tack vare deras gratis wifi.

Sist jag var på Espresso House såg jag att de fått in en ny sorts cheesecake, nämligen en cheesecake med choklad och hasselnötter. Choklad är ju rätt ovanligt i cheesecake så jag blev nyfiken och tog glatt en bit med grädde till!

Först en kommentar om grädden: Det var sprutgrädde och den var väldigt sunkig. Den sjönk ihop snabbt och det blev en gulaktig vätska under den. Blä! Åt inte upp mycket av den.

Cheesecaken då? Jo, för det första liknade den inte cheesecake i varken smak eller konsistens. Det var snarare som en chokladtryffelkaka. Tydlig chokladsmak och bra med crunch från hasselnöten, men tyvärr alldeles för söt. Cheesecake för mig ska vara rätt fräscht.

Ingen jättehit alltså, tyvärr. Kanske finns det helt enkelt en anledning till att cheesecake med chokladsmak är såpass ovanligt, det kanske inte går ihop? Däremot kommer jag att tänka på Philadelphia Marabou. Vore inte det lite intressant att testa att göra en cheesecake på den?

Oavsett: Nästa gång på Espresso House blir det det en vanlig hederlig chokladboll! Det kan ju aldrig gå fel.

Cheesecake med choklad och hasselnötter på Espresso House

« »

10 kommentarer till “Cheesecake med choklad och hasselnötter från Espresso house

 1. Jo det händer att jag hänger på Espresso House 🙂
  Jag har sett den där cheescaken men inte provat, men däremot har jag testat en annan cheescake med choklad och jag tycker inte heller att det direkt passar. Föredrar i så fall något fräsch eller fruktigt som passionsfrukt, hallon eller bara vanilj.

  Devils Cake tror jag man hittar på Waynes Coffee 🙂

 2. Men buhu.. Chokladbloggen?? Ett skämt? Alla vet väl att EHs chokladcheesecake är gudomlig. Blev faktiskt besviken, trodde jag hade hittat en blogg med ett trevligt inlägg om hur man kanske kunde baka en liknande kaka eller dylikt. Istället möts jag av någon med en otroligt tråkig attityd som tror sig kunna bäst.. Choklad och cheesecake gör sig jättebra tillsammans (även utanför EH) tråkigt att chokladbloggen även dissar detta.

  1. Hej Sanna! Vad tråkigt att du blev besviken över att vi inte gillar EHs chokladcheesecake. Men smaken är ju som baken. Och det är ju svårt att ha en blogg och särskilt att skriva recensioner utan att få ha en åsikt. Och detta är vår åsikt helt enkelt. Gillar du denna så är det ju fritt fram att fortsätta äta den såklart 🙂

   //Christina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *