Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chokladask från Simply Chocolate

Vi köpte ju en liten fin chokladask från Simply Chocolate på Chokladfestivalen, som här kommer recenseras!

simply-chocolate-1

simply-chocolate-2

Världens finaste ask som sagt. Älskar även detaljen med förseglingen med texten ”Point of no return”, haha! (Ja jag har redan öppnat den på bilden :P)

I asken döljer sig fyra olika chokladbitar, i tre exemplar vardera. På pappret finns en jättepraktisk innehållsförteckning! Verkligen något att ta efter för alla andra chokladtillverkare! Man vill ju veta vad man är på väg att sätta tänderna i.

simply-chocolate-3

simply-chocolate-4

Det ser ut som praliner men är alltså massiva chokladbitar. Formen på chokladen är som ni ser lite som Toblerone. Bitarna är ganska omständiga att bita av och äta, men ack så fina!

En liten detalj som tyvärr inte framgick av utsidan av förpackningen är att hälften av chokladen innehåller lakrits. Vi är ju liksom, inte världens största fan av lakrits (med undantag för lakritskladdkakan). Eftersom lakrits verkligen är en sån grej som delar publiken i två läger, så tror jag det hade varit smart att skriva det på förpackningen. Fast då hade vi ju inte köpt något, haha.

Nåväl. Till recensionen:

Black betty

Mörk choklad 66% från Mexico
Vanlig hederlig choklad. Ganska bitter för att vara bara 66%, men ändå väldigt god.

Light leo

Mjölkchoklad med persisk lakrits
Det börjar bra – mjölkchoklad med lite crunch och en lagom svag lakritston. Men tyvärr har denna choklad en riktigt brutal lakrits-eftersmak. Det lägger sig i munnen och sitter kvar jättelänge. Uuuusch.

Persian perry

Vit choklad med persisk lakrits
Kul att de testar kombon vit lakrits och choklad, har inte sett den tidigare! Tyvärr har även denna bit samma problem som Light leo – en brutal och salt eftersmak som ger mig kväljningar.

Crunchy coco

Mjölkchoklad med kokosflingor
Denna är precis vad den utlovar: mjölkchoklad med kokosflingor i. Jag gillar ju kokos i choklad, så denna går hem hos mig, men jag antar att det precis som lakritsen är en vattendelare! En tanke som dock slår mig är att kombon mjölkchoklad och kokos blir väldigt söt. Kanske att kokos gör sig bättre i mörk choklad?

Summa summarum – fantastiskt fint (asken kommer definitivt sparas!) och roligt på alla sätt och vis, men… det är riktigt taskigt att ha lakrits i 50% av chokladen utan att det framgår tydligt. Inte så lyckat.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *