Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Praliner från Iderika – recension

Iderika var en ny bekantskap på årets Bak- och Chokladfestival – här kan ni läsa mer om det i vår rapport från festivalen. Från Iderika köpte vi med oss tre skojiga praliner som nu ska recenseras!

Praliner från Iderika, från vänster: Mörk chokladpralin med fireball, passionsfrukt med rostad kokos och mjölkchoklad och svartvinbär mjölkchoklad med syrligt hallonsocker.
Från vänster: 1. Mörk chokladpralin med Fireball, 2. Passionsfrukt och rostad kokos, 3. Mjölkchoklad och svartvinbär och syrligt hallonsocker

Mörk chokladpralin med Fireball

Fireball är en kanelsmakande whiskey. Jag älskar kanel, men har väldigt svårt för whiskey, så detta borde vara en spännande kombination – det kan antingen floppa totalt, eller bli hur gott som helst… trodde jag.

Tyvärr (?) smakar denna knappt Fireball alls, utan smakar som en vanlig mörk choklad-pralin, med en viss lätt touch av alkohol. Jag skulle aldrig gissat att det var Fireball, eller whiskey för den delen, om jag inte visste det sedan innan.

Så man kan säga att det varken blev en flipp eller flopp,  utan en vanlig pralin.

Passionsfrukt och rostad kokos

Vit chokladpralin med passionsfrukt och rostad kokos. HUR GOTT? Gaah! Jag älskar både passionsfrukt och kokos, och tillsammans är de helt fantastiska. Syrligt och sött, och mycket smakrikt. En fullpoängare!

Mjölkchoklad och svartvinbär och syrligt hallonsocker

Len, söt och fantastiskt krämig mjölkchoklad som vägs upp av det syrliga hallonsockret. Mycket smakligt! Svartvinbären gör sig dock inte märkta över huvud taget. Visst är det gott ändå, men det var ju för svartvinbären som jag köpte pralinen, så lite besviken blir jag.

Tips: Iderika har också pralinkurser för den intresserade för blott 420 kronor! Du hittar mer information om tillfällena här på deras hemsida. 

De har också en webbshopp, men säljer tyvärr bara chokladpellets och verktyg för pralintillverkning såsom formar m.m. Någon som vet om deras praliner går att köpa någon annanstans?

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *