Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Marabou Choco Jelly

Okej, jag erkänner – jag var typ sist i världen på denna boll: Marabou Choco Jelly. Jag har verkligen dragit mig för att provsmaka den, varken varit sugen på att lägga pengar eller kalorier på den. Men nu när sambon fick en gratiskaka på jobbet så tänkte jag att jag kan väl i alla fall smaka den.

Marabou Choco Jelly

Marabou Choco Jelly är alltså mjölkchoklad fullproppad med jelly beans och chokladpastiller.

Rutorna är inte raka och bra som vanligt utan snea och slumpmässigt formade, dock inte lika konstigt som det ser ut på förpackningen. Det funkar ok, men tillför ingenting för min del. (Borde varit billigare för Marabou att göra den i den vanliga maskinen tänker jag snarare.)

Chokladen då? Jag var redan vid lanseringen rädd att det skulle vara en sockerchock av sällan skådat mått, och visst, den här är jäkligt söt. Det är söt choklad med sött innehåll och absolut ingenting som bryter av smakmässigt.

Men sockerchocken är inte det värsta med denna. Det absolut värsta är konsistensen på de där vidriga sega jelly beansen. Vem kom på den katastrofala idén att lägga segt innehåll i en chokladkaka? Det är mycket märkligt. När chokladen har smält i munnen har man kvar något som känns som en seg liten slemklump som man måste svälja innan man kan ta nästa ruta. BLÄ!

Hur tänkte ni här, Marabou?

« »

1 kommentar till “Marabou Choco Jelly

  1. Haha jag älskar den här chokladen 😉 Farligt beroendeframkallande pga allt socker och alldeles för dyr såklart men jag gillar den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *