Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Lindt Lindor-recensioner del 6: Marc de champagne

I takt med att Lindt Lindor-lösvikten har invaderat även de vanliga butikerna (hittade nyligen en Lindor-lösviktsstation på en Ica Nära!) så känns det kul att fortsätta recensera de mest lockande smakerna.

I höstas körde vi ju en recensionsserie med några av smakerna, så jag tänkte att vi helt enkelt skulle fortsätta på denna! Här hittar du de tidigare inläggen: introduktion, del 1 (straciatella), del 2 (hasselnöt), del 3 (caramel), del 4 (strawberries & cream), del 5 (vit), bonusinlägg (lista med alla smaker som finns).

Lindt Lindor Marc de Champagne

Idag ska vi titta vidare på Marc de Champagne, en mjölkchoklad med smaksättning av Marc de Champagne. Marc de Champagne verkar vara en slags likör som görs på resterna från första steget när man tillverkar champagne. Det är alltså inte champagne, vilket jag pinsamt nog alltid har trott…

Nu till recensionen, och jag ska fatta mig kort: Den här smakar som mjölkchoklad-lindor-kulan, fast med en spritig bismak. Jag gillar ju inte alls spritig choklad, såsom likörkonfekt och dylikt, så den här gick tyvärr inte riktigt hem hos mig. Bättre lycka nästa gång! (Fast detta är nog sista gången jag luras att köpa något med Marc de Champagne, nu när jag vet att det faktiskt inte är champagne.)

« »

6 kommentarer till “Lindt Lindor-recensioner del 6: Marc de champagne

  1. Den där smakade jag i Berlin förra året.
    Där finns det så sjukt många olika smaker på Lindtchoklad och kulor så man tror inte det är sant 🙂
    (Jag gillade den inte heller).

    1. Berlin står ju definitivt på listan över drömresemål – till stor del pga chokladen och till stor del pga allt annat sevärt. (Har varit där en gång som liten bara.)

    1. Ja visst är det fint! Men viktigt att man köper bra smaker eftersom det är lite ojämnt med smakernas lyckad-het 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *