Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Magnumglassar vi minns, del 2: 2000-tal

Idag är det äntligen dags att fortsätta vår djupdykning i gamla Magnum-glassar! Här hittar du den första delen: 1990-tal.

Det nya millenniet har nog präglats av Limited Edition-serierna. Magnums Limited Edition-glassar brukar vara en serie glassar som följer ett förutbestämt tema och bara säljs under en säsong.

År 2003 var det Magnum 7 Deadly Sins som var först ut av alla Limited Edition-serier. I denna allra första serie så ville man gestalta de sju dödssynderna, vilket man gjorde så här:

  • Lust: vaniljglass med jordgubbschoklad
  • Girighet: tiramisu, amaretto och choklad
  • Avund: pistageglass med choklad
  • Vrede: glass med hallonrippel och choklad
  • Frosseri: chokladglass med vit choklad
  • Högmod: champagneglass med vit choklad
  • Lättja: karamellglass med choklad

Detta var ju ett tag sedan och före Chokladbloggens tid så jag har tyvärr ingen dokumentation av vilka jag åt riktigt? Minns ni denna serie? Hade ni någon favorit?

2003 kom även Magnum Yoghurt Fresh, som har sålts några år i taget i flera omgångar. Senast 2015 lanserades den ju som en ”Nyhet” 🙂

2004 kom Magnum Intense, en glass med tryffel i, som fanns både i burk och på pinne. Den här åt jag en del, men jag minns att tryffelkonsistensen blev märklig mitt i glassen. Det var för hårt.

Magnum Intense

2005 var det dags för nästa Limited Edition: Magnum 5 senses! Denna serie innehöll:

  • Aroma: vaniljglass, choklad och kaffe
  • Touch: hasselnötsglass och choklad
  • Vision: jordgubbsglass och vit choklad
  • Sound: kokosnötsglass och choklad
  • Taste: vaniljglass med karamell och choklad

Genomgående för alla Limited Edition-serier tycker jag har varit att det alltid har varit några smaker som har varit helt omöjliga att få tag på (medans det är några som det verkar finnas jävligt många exemplar av). Jag tror att jag åt ”Aroma” och ”Touch”.

När jag ser följande bild känner jag dock inte igen en enda av dem:

Magnum 5 Senses

2006 släpptes Magnum Strawberry White för första gången – jordgubbsglass med vit choklad. Denna har jag aldrig ätit och jag tycker den känns rätt trist.

2007 släpptes Magnum Ecuador Dark med riktigt mörk choklad och Magnum Colombia med kaffebönor i skalet. Båda men kanske särskilt den senare blev verkligen en favorit hos mig!

2008 släpptes Magnum Java (vaniljglass med choklad från Java) och Magnum Mayan Mystica (vaniljglass med chokladöverdrag med kanel, honung och muskot.

2009 och 2010 kom de tre glassarna i Magnum Tempation-serien. Jättegoda glassar med extra allt, men pinsamt små och dyra. Typ 30 spänn för en glass som är mindre än normalt? Känns tveksamt… De fanns i tre smaker:

  • Chocolate: Vaniljglass, browniebitar, chokladsås, bitar av vit choklad och överdrag av mörk choklad.
  • Caramel & Almonds: Vanilj från Madagaskar, kaliforniska mandlar, kolasås och överdrag av mjölkchoklad.
  • Fruit: Vaniljglass av Bourbontyp, skogsbärssås, bitar av tranbär och choklad och överdrag av choklad.

Chocolate blev ju såklart en omedelbar klassiker, men även Fruit var faktiskt väldigt fräsch och god.

Magnum Tempation

2011 kom Magnum Ghana, en hasselnötsglass med chokladsås och chokladöverdrag. Tror aldrig jag smakade denna?

2012 kom Magnum Infinity, i två smaker: choklad med karamell och choklad med choklad. GAH. Den med choklad, choklad och choklad var ju bara SÅ GOD! Magnum Infinity

År 2013 var det dags för en ny serie: Magnum Five Kisses. Five kisses bestod av:

  • No 1: First Kiss: Creme brulee (vår recension här)
  • No 2: Loving Kiss: Maräng och röda frukter (vår recension här)
  • No 3: Passionate Kiss: Tiramisu
  • No 4: Flirty Kiss: Gateau au Chocolat
  • No 5: Stolen Kiss: Tarte aux Pommes

Minns att jag även denna gång var frustrerad över att många aldrig fanns att få tag på i butik, så nummer 3-5 hann jag faktiskt aldrig prova.

År 2014 kom en silvrig glass, Magnum Marc de Champagne, för att fira Magnums 25-årsdag. Jag tyckte dock den såg alldeles för läskig och oätbar ut. Nu vet jag ju dessutom att marc de champagne inte är samma sak som champagne, så känns inte som jag missade något?
Magnum Marc de Champagne

Nu är vi framme vid förra året, 2015. Då kom två nyheter: Magnum Pink Raspberry och Magnum Black Espresso. Jag provade faktiskt ingen av dem.

Magnum Pink Raspberry och Magnum Black Espresso

Puh! Det har som sagt funnits en hel del Magnum-varianter genom åren! Vi kommer så småningom återkomma med Chokladbloggens Magnum-topplista genom tiderna, men det blir lite senare i vår 🙂

« »

1 kommentar till “Magnumglassar vi minns, del 2: 2000-tal

  1. Hej! Jag hoppas du har testat strawberry White vid det här laget…den är ljuvlig. Perfekt balans mellan sötma och syrlighet. Och jag avskyr ändå vit choklad ?.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *