Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

iChoc Choco Cookie

iChoc är en tysk tillverkare av vegansk choklad. Denna choklad, iChoc Choco Cookie, köpte jag i den veganska matbutiken på Södermalm i Stockholm. Den är gjord på rismjölk och innehåller bitar av Oreokakor. Oreokakor är nämligen, kanske något otippat, helt veganska.

Jag har bara ätit vegansk choklad en gång tidigare – denna från Chocolate Tree. Den var gjord på kokosmjölk och väldigt god, i alla fall om man gillar kokos, för den hade en ganska distinkt kokossmak.

Denna är ju dock som sagt gjord på rismjölk. Det är en ganska ljuschoklad med sina 40% kakao. Rismjölken har, precis som kokosmjölken, en ganska distinkt smak. Skillnaden är att denna gång gillar jag det tyvärr inte alls. Ris-smaken är väldigt oklar. Det är svårt att sätta ord på vad det är, men det blir liksom sliskigt. Jag blir nästan lite äcklad. Väldigt synd!

Ljuset i denna choklad är väl Oreobitarna, de tillför lite action och krisp till chokladen.

Tipsa mig om mer vegansk choklad!

Nej, det blir nog ingen mer choklad på rismjölk för min del, utan jag kommer nog hålla mig till choklad gjord på kokosmjölk (förutom vanlig komjölkschoklad då…). Finns det ännu fler alternativ? Jag är hittills inte superinsatt i veganvärlden, men har förstått att det är en helt egen vetenskap. Tipsa mig gärna om era veganchoklad-favoriter! 🙂

iChoc Choco Cookie

 

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *