Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Lindt Excellence 99%

Idag ska vi recensera en ganska speciell choklad, nämligen Lindt Excellence 99%. Ja, ni hörde rätt – en choklad med 99 galna procent kakao. Jag har vetat att den funnits ett tag, men inte haft tillfälle att köpa den. Men när vi var i Lindts butik i Mall of Scandinavia så fick jag ett infall. Jag kände att det nästan var lite pinsamt att jag inte smakat denna! Så jag gjorde slag i saken.

Jag fick till och med en extra varning av expediten. Hon tipsade mig även om att ta en bit och låta den långsamt smälta i munnen. Om man tuggar som vanligt, så ska smaken tydligen bli väldigt fadd. Och gärna ska man dricka rödvin till.

Så jag gav mig på chokladen med skräckblandad förtjusning en fredagskväll. Rutorna är mindre än vanligt, det går tre rutor i bredd. Och chokladen är tunnare än vanligt. Faktum är att det bara är 50 g i förpackningen, mot vanliga 100 g.

Hjälp, det här var bittert. Och snustorrt i munnen. Jag blir törstig och tar en stor klunk vin.

Chokladen blir liggande i skåpet i flera månader innan den äntligen är slut. Det är tyvärr inte ett gott tecken.

Nej, Lindt Excellence 99%. Jag vet inte vad jag ska göra med dig.

Lindt Excellence 99%

« »

4 kommentarer till “Lindt Excellence 99%

  1. Nä, 100% är ärligt talat inte särskilt gott. Mest kul att testa av ren nyfikenhet. Pacaris råchoklad med 70% däremot är behagligare för smaklökarna. Råchoklad sägs ju dessutom vara lite nyttigare än vanlig mörk choklad. Pacari har vunnit en del utmärkelser för sin choklad och har en del riktigt exotiska smaker som citrongräs.Har dock inte provat dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *