Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Marabou Premium Almond & Orange

Marabou Premium Almond & Orange

För någon vecka sedan köpte jag de två nya Marabou Premium-sorterna som jag skrev om i detta inlägg, och idag är det dags att recensera den första: Marabou Premium Almond & Orange! Detta är alltså mörk choklad med kanderade apelsinskal och rostad mandel.

De nya chokladerna kommer i en ny form som snarare liknar bars. Den är betydligt tjockare än Marabou Premiums övriga sortiment. Marabou själva beskriver tjockleken som ”generös”, men jag vet inte om jag håller med om deras ”ju tjockare choklad desto bättre”-devis.

Chokladbarsen har små markeringar där man ska bryta, men det är inte riktigt fullfjädrade rutor utan det är rätt omständigt att bryta sig en bit. Och det smular en hel del.

När det gäller smaken så tycker jag att just Marabou Premiums choklad ofta blir lite sliskig. Jag kan inte sätta fingret på exakt vad det är, men det är en slags sliskighet som oftast infinner sig i billigare chokladaskar. Med en bra smaksättning brukar den dock kunna döljas, så jag hyste ändå rätt stort hopp om dessa.

Apelsinen i chokladen är i form av små sega bitar, nästan som suckater. Och ni vet ju vad jag tycker om sega saker i choklad… Nej, det var inte helt lyckat och apelsinen bidrar dessutom tyvärr till sliskigheten snarare än att motverka den.

Mandeln däremot är riktigt bra och kontrasterar fint mot apelsinen. Den tonar ned sliskigheten något. Men det skulle ha behövts vara mycket, mycket mer för att väga upp mot sliskigheten.

Vi upplever även att fyllningen är rätt ojämnt fördelad i dessa – jag tyckte det smakade våldsamt mycket apelsin, medans min mamma som också fick en bit inte kände någon apelsinsmak alls utan mest mandel (och jag tyckte ju tvärtom att det var för lite mandel).

Summa summarum – nej, jag är tyvärr inte frälst. Lämnade t o m kvar chokladen som var kvar (ja, mer än hälften var kvar) hemma hos föräldrarna. Vilket väl säger en del.

Marabou Premium Almond & Orange

Marabou Premium Almond & Orange

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *