Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Marabou Premium Cranberries & Pecan

marabou premium cranberries & pecan 2

I torsdags recenserade jag ju Marabou Premiums ena nyhet, Orange & Almond. Idag har turen kommit till den andra nyheten: Marabou Premium Cranberries & Pecan!

Marabou Premium Cranberries & Pecan har samma format med tjocka bars som Orange & Almond, men innehåller istället torkade tranbär och kanderade pekannötter.

Form-mässigt så har chokladen samma problem som sin systerchoklad – barsen är för tjocka, smuliga och jobbiga att bryta. Denna choklad är dock lite rolig eftersom bitar ingredienserna verkligen syns – det sticker ut torkade tranbär och nötter. Det ger en lite lyxig och nästan handtillverkad känsla.

Smakmässigt så känner jag inte någon smak av pekannöt över huvud taget, och knappt något krisp för den delen heller. Tranbären finns med och bidrar till en viss syrlighet, men jag är återigen tveksam till formatet eftersom jag inte gillar stora sega bitar i min choklad.

Chokladen faller dock precis som sin systerchoklad (och många andra Marabou Premium-choklader) på att den återigen är alldeles för sliskig. Jag äter en bit och nöjer mig med det. Och sedan ger jag bort resten av chokladen. Det händer inte ofta.

marabou premium cranberries & pecan

« »

1 kommentar till “Marabou Premium Cranberries & Pecan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *