Idag testar vi en choklad från Rococo (som även gjorde chokladäggen som vi recenserade vid påsk): Rococo Peru Dark Chocolate 63% Cocoa!
Detta är en ”single origin”-choklad, vilket innebär att all kakao kommer från ett och samma ställe. I en sådan choklad är nyanserna ännu mer hänförliga till kakaons odlingsland än i en mixchoklad, vilket är roligt! Just denna kakao odlas i Peru, högt upp i Anderna.
Smaken beskrivs som:
”Soft gentle fruit bouquet with apricot, citrus, honey, cherry, fig, and new mown hay on the nose. The 63% cocoa allows the buttery subtle notes to shine through.”
Jag tycker att den här chokladen är ganska bitter för att vara bara 63%, men väldigt väldigt god och lättäten med tanke på sin bitterhet. Älskar den typen av ren chokladsmak som man får i sådan här kvalitetschoklad. Den har precis som beskrivet även en lite smörig ton, som jag älskar.
Helt klart ett kap!
I Sverige kan man bland annat köpa Rococos choklad i Berikssons webbshop.
Detta inlägg innehåller produktprover från Beriksson, men alla åsikter om produkterna är såklart mina egna.