Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Rococo Peru Dark Chocolate 63% Cocoa

Idag testar vi en choklad från Rococo (som även gjorde chokladäggen som vi recenserade vid påsk): Rococo Peru Dark Chocolate 63% Cocoa!

Detta är en ”single origin”-choklad, vilket innebär att all kakao kommer från ett och samma ställe. I en sådan choklad är nyanserna ännu mer hänförliga till kakaons odlingsland än i en mixchoklad, vilket är roligt! Just denna kakao odlas i Peru, högt upp i Anderna.

Smaken beskrivs som:

”Soft gentle fruit bouquet with apricot, citrus, honey, cherry, fig, and new mown hay on the nose. The 63% cocoa allows the buttery subtle notes to shine through.”

Jag tycker att den här chokladen är ganska bitter för att vara bara 63%, men väldigt väldigt god och lättäten med tanke på sin bitterhet. Älskar den typen av ren chokladsmak som man får i sådan här kvalitetschoklad. Den har precis som beskrivet även en lite smörig ton, som jag älskar.

Helt klart ett kap!

I Sverige kan man bland annat köpa Rococos choklad i Berikssons webbshop.

Rococo Peru Dark Chocolate 63% Cocoa

Detta inlägg innehåller produktprover från Beriksson, men alla åsikter om produkterna är såklart mina egna.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *