Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Rococo Chuao Venezuela Dark Chocolate 70% Cocoa

Vi har så himla mycket choklad att recensera att det blir lite fler inlägg än vanligt nu. Hoppas ni inte misstycker 🙂

Idag fortsätter vi på Rococo-spåret – tidigare har vi ju recenserat både 2 sorters chokladägg och deras peruanska single origin-choklad. Idag och på torsdag kommer vi titta närmare på ytterligare två single origin-choklader! Jag har smaskat på båda vid samma tillfälle för att verkligen kunna jämföra och känna av nyaserna.

Vi börjar idag med chokladen från Venezuela: Rococo Chuao Venezuela Dark Chocolate 70% Cocoa!

Smaken beskrivs så här:

”Classic criollo beans give this rich chocolate its predominantly citrus and red berry profile, with undertones of hazelnut, coffee and molasses. Long and elegant finish.”

Criollo är den allra finaste kakaobönan. Den är svår att odla eftersom den ställer väldigt höga krav på omgivningen. Chuao-dalen i Venezuela är en av de få platser som fungerar för Criollo-bönan, som står för endast 1% av jordens totala kakao-odling.

Den här chokladen är mörk och ganska bitter. Smaken är dov och jag känner verkligen kaffe-tonerna. Den dova smaken gör att den nästan får en lite jordig ton. En väldigt intressant choklad!

I Sverige kan man bland annat köpa Rococos choklad i Berikssons webbshop.

Rococo Chuao Venezuela Dark Chocolate 70% Cocoa

Detta inlägg innehåller produktprover från Beriksson, men alla åsikter om produkterna är såklart mina egna.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *