Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Rococo Madagascar 64% Cocoa Dark Chocolate

Så har turen kommit till den nästa Rococo-chokladen: Rococo Madagascar 64% Cocoa Dark Chocolate. Tidigare har vi skrivit om Venezuela-chokladen, Peru-chokladen och chokladäggen.

Denna beskrivs av Rococo som följer:

”Along with the Caribbean, the island of Madagascar produces the world’s greatest cocoa and this chocolate is a single bean variety or cru. Chantal’s Tasting Notes: This chocolate has the unmistakable hallmarks of Madagascan criollo cocoa, tons of red fruit, citrus, great balance & long finish. The Pinot Noir of the chocolate world. One of the all time favourites!”

Även denna är alltså gjord på en criollo-böna, som ju som bekant är den finaste av alla kakaobönor. En av Rococos egna favoriter och även min favorit hittills! Den är lite mindre bitter, lite mildare och något sötare än t ex chokladen från Venezuela vilket verkligen faller mig i smaken. Den är sanslöst förrädisk! Jag skulle bara ta en liten ruta, men jag åt upp nästan hela chokladen…

En solklar favorit. Denna MÅSTE jag äta igen.

I Sverige kan man bland annat köpa Rococos choklad i Berikssons webbshop.

rococo madagascar

Detta inlägg innehåller produktprover från Beriksson, men alla åsikter om produkterna är såklart mina egna.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *