Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Marabou Kvikk Lunsj

Okej, så jag är väl typ sist i hela världen med att smaka Marabou Kvikk Lunsj. Men den som väntar på något gott, eller?

Marabou Kvikk Lunsj är en Marabouchoklad med bitar av Kvikk Lunsj och havssalt. Kvikk Lunsj är typ som den norska motsatsen till Kit Kat. Skillnaden är att Kvikk Lunsj tillverkas och säljs av Freia som ägs av Mondolez (som äger Marabou), medans det ju är Nestlé som äger Kit Kat. Så jag antar att det är därför de gjorde en Marabou Kvikk Lunsj istället för en Marabou Kit Kat, trots att Kit Kat är ett betydligt starkare varumärke i Sverige.

Nåväl – över till själva recensionen. Det är mjölkchoklad med lite trevligt krisp och en tyvärr mindre trevlig eftersmak av salt. Å ena sidan förstår jag att man måste kombinera chokladen med något salt, för Marabou + Kvikk Lunsj hade ju blivit alldeles för sött. Men jag tycker aldrig det funkar när man har havssalt i choklad. Sältan kommer liksom alltid efter sötman. Istället för att komma samtidigt och harmonisera.

Oh well. Blir inga fler köp av denna, men kul att testa såklart!

Marabou Kvikk Lunsj

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *