Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Tre göttiga saker du aldrig anat är helt veganska

Jag är inte i närheten av att bli vegan på heltid, men jag tycker det är kul att utforska lite ny mark! Så jag har spanat en del på vegansk choklad och veganska chokladbakverk på sistone. Men visste ni att många av våra alldeles helt vanliga favoriter faktiskt är helt veganska? Dessa tre göttigheter kan du alltså ha lite extra gott samvete när du äter framöver:

1. Oreos

Viss debatt har rått kring detta då Oreo i USA valt att friskriva sig: ”Oreo is not suitable for Vegans as they have the cross contact of Milk.” Det är ungefär samma sak som att säga ”innehåller spår av mjölk”, vilket i praktiken oftast betyder att de har tillverkats i samma fabriker, något som de allra flesta veganer accepterar (annars blir det svårt att överleva…) Antar att det helt enkelt är att Oreo vill ha ryggen fri i stämnings-glada USA. Så dessa kan ni snaska med gott samvete!

Oreokakor

2. Delicatobollar

Delicatobollar har varit veganernas go to-göttighet under många år. Jag citerar bloggen Djurens rätt:

”[…] denna delikata lilla chokladboll som hållt veganer vid liv under tider av brist på annat.”

Detta har t o m resulterat i en Youtube-tävling i vem som kan äta flest Delicatobollar (startad av bloggaren Veganmage).

Goda nyheter för oss Delicatobollfangirls helt enkelt.

Delicatoboll

3. Espresso Houses chokladboll

Espresso Houses chokladbollar är ju en av våra all time favourites, och har i många år marknadsförts som veganska. Under förra hösten framkom dock att margarinet som användes innehöll animaliskt d-vitamin – aja baja! Espresso house lovar dock att detta numera är utbytt mot en helt vegansk variant. Heja heja!

Chokladboll på Espresso House

Tipsa oss om fler veganska göttigheter!

Har vi missat några solklara favoriter som ”råkar” vara veganska? Tips oss!

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *