Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Fyra spännande choklader från Beschle

Vi fick ett litet smakprov med choklad från Beschle! Beschle är ett schweiziskt familjeföretag som tillverkar alla möjliga sorters choklad, men kanske främst är kända för sina smaksatta choklader! Smaksättningarna är nämligen minst sagt nytänkande 🙂 (Vi har skrivit om Beschle tidigare när vi stötte på chokladen på Chokladfestivalen i höstas! Läs mer här.)

Idag ska vi recensera fyra stycken smaksatta choklader från Beschle.

Beschle

Lassi (Lemon & Cardamom)

Lassi är en dryck som historiskt sett gjorts genom att blanda yoghurt, vatten och olika kryddor. I modern tid har man även börjat tillsätta olika frukter till lassin. Många förknippar nog drycken lassi med Indien och Pakistan, men det finns teorier om att drycken ursprungligen härstammar från Turkiet.

Denna choklad är himla rolig. Den smakar verkligen yoghurt. Och frukt. Det är en choklad, men den smakar inte alls choklad. Spexigt!

Rosemary & Citrus Thyme

Rosmarin i en choklad? Nu blommar löken 🙂 Nej men, man känner inte så himla mycket av rosmarinen faktiskt. Däremot är den ganska kryddig och pepprig – påminner mig mycket om denna choklad som vi recenserade 2008. Inget för mig som inte är något stort fan av kryddig choklad, men kul att testa för den som brukar gilla sådant?

Tonka & Orange

Tonka är en sorts ärtväxt som är ganska vanligt förekommande i Syd- och Centralamerika. Tonka har ibland använts som ersättning för vanilj, och är en vanlig smaksättning i piptobak. Själv har jag (nog?) aldrig ätit tonka förut, så har ingen aning om hur det ska smaka…

Denna choklad är ganska ljus, söt, len och krämig. Jag tycker inte den har någon tydlig smaksatt smak. Kanske Tonka är väldigt diskret? Den slinker lätt ned i alla fal!

Pistachio & Fleur de sel

Denna choklad vann guld 2011 på Academy of Chocolate Award i London.

Fleur de sel låter avancerat, men är i själva verket havssalt (som visserligen plockats för hand – så lite avancerat ändå).

Jag har ju historiskt sett som ni vet verkligen inte varit något fan av choklad med havssalt. Men… denna är faktiskt riktigt god. Kanske att salt helt enkelt passar väldigt bra med pistage? Eller att bra choklad med havssalt faktiskt är god (till skillnad från t ex Lindt som överdoserar sitt salt). Rekommenderas verkligen!

Köpa Beschle?

Choklad från Beschle hittar du bland annat i Berikssons webbshop. Här finns även detta lilla smak-kit som jag har provat!

Detta inlägg innehåller produktprover från Beriksson, men alla åsikter om produkterna är såklart mina egna.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *