Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chokladdoppade frysta bananer med mandel

Hej på er! Jag är ganska nyligen hemkommen från en kryssning. En kryssning med all inclusive. Ja, ni kan ju föreställa er hur det gick… Såhär tillbaka i ett kvalmigt och semestrigt Stockholm var jag så klart sugen på något svalkande och gott chokladigt, men samvetet sade ändå att jag efter två veckors hejdlöst svullande borde hålla mig nååååååååågorlunda nyttig. Samtidigt är jag dåsig och semestertrött så jag ville inte ta mig för något alltför ansträngande.

Jag passade därför på att testa de frysta bananerna med chokladöverdrag som jag tipsade om här! Det blev en riktig succé, och enkelt var det också (t o m för en klutz som mig…).

Chokladdoppade frysta bananer med mandel

Chokladdoppade frysta bananer med mandel

8 st glassar/klubbor

Du behöver

2 st bananer
Choklad att smälta, t ex en påse med chokladknappar
Sötmandel

Gör så här

1. Dela varje banan först på mitten och sedan längs långsidan, så att det blir fyra långa och tunna bitar.
2. Smält chokladen i vattenbad och hacka mandeln fint.
3. Doppa bananbitarna i chokladen och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Eller, om du som jag tycker att detta blir för kladdigt – lägg bananbitarna på plåten och ringla helt enkelt över den smälta chokladen.
4. Strössla över den hackade mandeln.
5. Lägg i frysen i ett par timmar.

Omdöme

Mums! Bananen får en härligt glassig konsistens, chokladen är underbar och nötterna tillför det där krispet som jag ju älskar. Och detta var faktiskt inte så svårt (när jag väl gett upp tanken på att doppa bananerna i chokladen och istället börjat ringla över den).

Varianter

Det finns otaliga varianter på detta recept där ute på nätet. Vissa sticker ned en glasspinne i bananen så att det verkligen blir som en pinnglass. Vissa delar inte bananen på längden så att glassen får större diameter. Vissa fryser ned bananen innan de doppar den i chokladen. (Är det någon som har testat både och och kan avgöra om det blir enklare eller svårare? Jag tänker mig att chokladen kanske stelnar väldigt snabbt om man fryst ned bananerna så att det kan vara svårt att få snyggt?)

Det finns även en hel hög olika toppings som jag skulle vilja testa istället för den hackade mandeln! Några förslag:

  • Kokosflingor
  • Tranbärspulver (syrligt och gott!)
  • Salmiaksalt
  • Kakaonibs
  • Strössel
« »

1 kommentar till “Chokladdoppade frysta bananer med mandel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *