Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Morelli Espressobar & Gelateria

Det blir mycket glass på bloggen just nu, men det hör ju årstiden till! Idag vill jag tipsa om en lite dold pärla i Stockholm – nämligen Morelli Espressobar & Gelateria. De har typ väääääärldens godaste glass 🙂

Morelli tillverkar glassen själv på italienskt vis och han tillverkar nya sorter varje dag, så det exakta smakutbudet varkerar. Ett plus i kanten är att det alltid finns en ”Dagens vegan”, t ex After Eight-glassen på bilden nedan.

Morelli Espressobar & Gelateria ligger på Hantverkargatan 78 på Kungsholmen i Stockholm och öppettiderna är ca 8-18, men kolla efter uppdaterad information på deras Facebooksida innan ni går dit för säkerhets skull.

Här kan ni tjuvkika på vilka smaker som fanns en dag i början av sommaren när jag var där för första gången:

Morelli Espresso Bar & Gelateria

Jag har varit där två gånger och tagit olika smaker vid varje tillfälle.

Första gången tog jag vanilj och choklad, som ni ser på bilden nedan 🙂 Det var såååå gott. Glassen är så himla krämig och smakerna är så rena och äkta. Helt fantastiskt.

Nästa gång tog jag hasselnöt & kokos, som var fantastiska var för sig, men tyvärr inte passade så bra ihop eftersom båda var väldigt dominanta. Hasselnöten smakade verkligen nutella och kokosen smakade väldigt mycket kokos, helt enkelt. Tipset från coachen är alltså att tänka till ordentligt kring vilka smaker ni tar och att de passar bra ihop, eftersom de är så otroligt smakrika.

Choklad- och vaniljglass från Morelli Espresso Bar & Gelateria

« »

1 kommentar till “Morelli Espressobar & Gelateria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *