Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Beschle 88% Criollo Venezuela

Beschle har vi skrivit om en gång förut – då recenserade vi några spexiga smaksatta choklader. Idag är det en ”vanlig” choklad som vi tittar på, men inte vilken choklad som helst utan Beschle 88% Criollo Venezuela. Det är en 88%-ig choklad gjord på Criollobönor från Venezuela.

Vi recenserar ju sällan choklader med så här hög kakaohalt – vi tycker att de något ljusare chokladkakorna (ca 70%) brukar vara de allra bästa och mest välbalanserade. Men när vi bad om era önskerubriker för ett tag sedan så var just choklad med en kakaohalt på över 80% ett av önskemålen som kom fram. Så detta passar ju bra!

Criollobönor är dessutom den allra finaste sortens kakaoböna (finare än de andra sorterna Trinitario och Forastero) och single origin-choklad känns lyxigt. Så denna härlighet känns kul att sätta tänderna i!

Och vi blir inte besvikna. Den här chokladen har en ren och klar chokladsmak. Den är mörk, men inte alltför bitter utan förvånansvärt mild. Det är mörk choklad, på riktigt.

Beschle 88% Criollo Venezuela

♥ Bonustips ♥

Denna choklad passar perfekt med en Sierra Nivada Porter, eller en annan lätt och diskret mörk öl.

Köpa Beschle?

Choklad från Beschle hittar du bland annat i Berikssons webbshop.

Detta inlägg innehåller produktprover från Beriksson, men alla åsikter om produkterna är såklart mina egna.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *